x
Mäktigt från början till slut

Amon Amarth, Bråvalla Festival

Mäktigt från början till slut

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Vid första anblick kan det te sig lite märkligt att en så mainstream festival som Bråvalla ställer ett gäng death metal-sluskar med en fascination för vikingar av närmast osunda proportioner på största scenen. Men i solskenet över Panoramascenen klarnar bilden direkt; Tumbagänget är populära bland festivalens företrädesvis manliga besökare.

Och varför skulle de inte vara det? Amon Amarth är ett rutinerat band som har ett antal turnéer under bältet och som dessutom har låtar att backa upp en timme på största scenen på Bråvalla. Det är mäktigt från början till slut och om man som jag är av åsikten att dubbla baskaggar är något av det bästa som har hänt musiken sedan gitarren elektrifierades, ja då har man hittat hem.

Amon Amarth får ofta stå ut med en del spott och spe både för temat om nordisk mytologi och framtoningen på såväl omslag som tröjor. På Bråvalla står dock musiken utan tvekan i främsta rummet och det är ett närmast avskalat band som kör över oss med den äran.

Blytunga Death In Fire avhandlas förvånansvärt tidigt, Deceiver Of The Gods sitter som en käftsmäll, när det är dags för Raise Your Horns ska det så klart drickas öl ur dryckeshorn, innan konserten sedan stängs med den monumentala Twilight Of The Thundergod.

Jag är mer än nöjd.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA