x
En välbekant återkomst

The Sounds, Bråvalla Festival

En välbekant återkomst

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

”The Sounds, finns de fortfarande!?” Frågan ställdes av en musikintresserad kompis som sedan länge har flytt landet för varmare breddgrader. Och det kanske är en rimlig fråga att ställa sig. Det var ändå ett tag sedan man såg av The Sounds. Snarare har de senaste åren mest handlat om sångerskan Maja Ivarsson, som både har sommarpratat och deltagit i TV4:s omåttligt populära serie Så Mycket Bättre.

Därför känns spelningen på Junoscenen som något av en comeback, något jag tror både publiken uppfattar och som även bandet bär med sig. Inte minst glimtar det till när Maja vänder sig till sina kollegor halvvägs in i spelningen med kommentaren "Det går ju bra det här grabbar!" Det är The Sounds första spelning på ett halvår och då får det vara lite stelt, men när Maja Ivarsson sparkar i luften när Painted By Numbers drar igång får jag en varm känsla inombords. Det känns i brist på andra ord välbekant.

Konserten på Bråvalla cirkulerar kring tioåringen Dying To Say This To You, som de om jag inte missar något, bränner av i sin helhet. Därtill kryddas konserten av No One Sleeps When I'm Awake, monsterhitten Living In America och avslutas med finfina Outlaw. Dessutom bjuds vi på en ny låt, en melankolisk, smått ödesmättad bit, som bådar gott inför framtiden.

Välkomna tillbaka, The Sounds!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA