x
Förvirrad genrekris och utebliven publik

Miike Snow, Bråvalla Festival

Förvirrad genrekris och utebliven publik

Recenserad av Sophia Magasanik | GAFFA

Bandet som slog ner som en poppig elektrotornado med låten Animal 2009 har gjort sitt bästa för att utvecklas – men till vad?

Det är oklart om Miike Snow tänkte anta en rockigare image just för Bråvallas skull, eller om bandet faktiskt genomgår en genrekris. Vad det än beror på lämnar det bara de få personer som faktiskt dykt upp förvirrade. Det känns inte som om bandet litar på vare sig sig själva (sin framgång och musik) eller sina fans.

Miike Snow gör inte sitt bästa för att engagera Bråvallapubliken heller. En märkbart besviken Andrew Wyatt säger i ett av de inledande mellansnacken “It doesn’t matter, big crowd or small crowd, we’re gonna give it our best”. Fler ansluter sig under spelningen, men det tar 45 minuter av den en timme långa spelningen innan dansen består av mer än några gungande knän. Tyvärr räddar inte en elektronisk bas som får magen att vibrera en i övrigt musikaliskt förvirrad akt.

När hitten Paddling Out väl kommer känns det som om det går en lättnads suck genom publiken. Sista låten är den efterlängtade Animal, och nu har fler anslutit sig. Jag gissar att det tog så lång tid för dem att komma eftersom de, liksom jag, trodde att de hamnat på fel spelning först.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA