x
Vibrerande hiphop som lyfter publiken

Abidaz, Bråvalla Festival

Vibrerande hiphop som lyfter publiken

Recenserad av Sophia Magasanik | GAFFA

Att Abidaz kom till Bråvalla slog ner med samma kraft som den plötsliga regnskur som försenade hans spelning. När han väl kommer ut på scenen är det med en energi som lyfter publiken från den leriga åkern under deras fötter, och tar dem hela vägen till Solnas betonghus.

Stundtals känns spelningen oplanerad, Abidaz crew pratar i munnen på varandra, men allt känns lekfullt snarare än halvklart. Den nya skivan Respektera Hungern får fylla första halvan av spelningen, och det är lika många händer i luften som fötter på marken. Är det något Abidaz kan, förutom storartad hiphop som får det att vibrera i delar av min kropp som jag inte visste att jag hade, så är det att engagera publiken. Han behöver bara yttra ordet “Kartellen” för att folk ska skrika sig hesa för resten av 2016. Det är politiskt, det är lekfullt, och energin på scen pulserar ut över publiken i dundrande remixade basgångar.

Gangster från nya skivan känns som om man har kunnat sen första gången man hörde Abidaz, men det är när Svarta Miljonärer och Råknas dundrar ut över publiken som folk verkligen exploderar. Att Angel Haze plötsligt glider upp på scenen för att ge den i övrigt mansdominerade akten lite mer mångfald (och coolhet överlag), gör det bara bättre än bäst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA