x
En både finstämd och knivskarp käftsmäll

Bullet For My Valentine, Bråvalla Festival

En både finstämd och knivskarp käftsmäll

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Bullet For My Valentine står för en likaväl finstämd som knivskarp käftsmäll på Lunascenen på den tidiga lördagskvällen. Öppningsspåret No Way Out från senaste plattan Venom är en rejäl energikick redan från början och trots att de inte riktigt fyller ut hela sin speltid är det en munbit av råge som walesarna levererar.

Och det går inte att göra något annat än att kapitulera för den precision som Bullet For My Valentine besitter. Låtarna är välsnickrade, framförandet oklanderligt och Matt Tuck dompterar publiken med den äran. Uppbackade av den flinke Michael Thomas på trumpallen och med Michael Pagets sylvassa gitarrspel har kvartetten även udden som gör att de sticker ut bland andra i samma genre.

Låtlistan denna eftermiddag spänner över hela bandets diskografi och mottagandet är unisont oavsett ålder på låten. You Want A Battle? (Here's A War) skapar allsång och avslutningen med Tears Dont' Fall och Waking The Demon gör verkligen att de når hela vägen. Och då kan jag stå ut med att de valde att skippa Worthless denna afton.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA