x
Bomull för sargade festivalhjärtan

Melissa Horn, Bråvalla Festival

Bomull för sargade festivalhjärtan

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Som i ett skyddat litet hörn av Bråvallafestivalen anländer Melissa Horn till Junoscenen som bomull för våra sargade själar efter tre dagars festivalliv på lördagskvällen. Och det är en fantastisk konsert som hon bjuder på. "Nu har det visst slutat regna, men jag har ändå valt ut några av mina sorgligaste låtar till er ikväll", förklarar hon inledningsvis. Och visst är det textmässigt på sedvanligt manér intimt och naket så det förslår.

Riktigt så avskalat som vinterns bejublade turné blir det dock inte. Två veckor i replokalen har försett Melissa Horn med lite mer muskler och uppbackade av ett synnerligen kompetent band lyckas hon bygga upp ännu större känslolandskap än förut, även om hennes röst och framför allt hennes texter fortfarande står i centrum. Jag vill inte ha Melissa Horns musik serverad på det här viset varje gång, men här och nu, passar det utmärkt. Och att stundtals få även det musikaliska crescendot vid sidan av det känslomässiga är fullständigt lysande.

För två år sedan spelade Melissa Horn på den större Lunascenen. Det var väldigt bra då också, men den mindre Juno gör att både Melissa Horn själv och publiken framför scenen får en bättre närvaro.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA