x
Lorentz hittar rätt trots viss förvirring

Lorentz, Bråvalla Festival

Lorentz hittar rätt trots viss förvirring

Recenserad av Sophia Magasanik | GAFFA

Avdelningen: Oförklarliga saker som händer på Lorentz konsert. Han glömmer bort en vers, kallar in en flaska champagne, tappar bort champagnen (hittar den igen), får champagne i näsan, ber att få börja om en låt, blir sur när han inte får det, har en sämre energi än publikens tredje dag av festivalkrigande … Det finns många frågetecken kring Lorentz konsert.

Trots det strålar publiken upp mot honom, dansen är konstant och folk sjunger med i varje låt. Men han fyller inte den gigantiska Panoramascen som tilldelats honom, och hade man lämnat konserten tidigt hade många frågor förblivit obesvarade.

Snart kommer dock en av Bråvallas roligaste överraskningar: Madi Banja, som delar skivbolag med Lorentz, springer in på scenen, och konserten kickar igång på riktigt. Madi levererar Inga Problem, hitten från 2015, som om det var hans egen konsert. Det måste sägas att Madi tämligen omgående överglänser konsertens huvudrollsinnehavare.

Men när Madi väl lämnar efter några låtar, har Lorentz tagit sig. Vid låten Där Dit Vinden Kommer är Lorentz den artist alla kommit för att se och han bjuder på ett sällsynt leende. Konsertens förvirrade inledning är glömd och förlåten när konserten slutar på ett sånt förträffligt vis.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA