x
Rock'n'roll i popförpackning

Icona Pop, Bråvalla Festival

Rock'n'roll i popförpackning

Recenserad av Sophia Magasanik | GAFFA

Om “rock'n'roll” är ett state of mind snarare än musikgenre, är Icona Pop rock'n'roll i popformat.

Caroline Hjelt och Aino Jawo bjuder på en show som är så välproducerad, samspelt och genomarbetad att det är svårt att tro att de någonsin har tid att sova. Lägg till att energinivån är som en exploderande fyrverkerifabrik och du har lördagens uppträdande.

Bakgrundsgrafiken är snurrande fuck you-fingrar, venussymboler med knutna nävar och ICONA POP i blinkande 8 bits-stil, och ackompanjerar låtarna som banar väg för en ny generations kvinnor att ta plats, ligga med vem de vill, dansa hur de vill, och vara exakt vem de vill. Bakgrundssångerskorna mästrar inte bara genrebytena och danskoreografin briljant, de är också stencoola i sina THUNDERPUSSY-tröjor och läderkjolar.

Icona Pop är utöver artister också regissörer. När genombrottslåten I Love It kommer gungar marken under mina fötter. När låten Manners ska spelas, håller Caroline Hjelt ett kort tal om att vi ska respektera och ta hand om varandra i publiken, för att belysa de fruktansvärda brott som drabbat flera kvinnor under festivalen. 2016 är Icona Pop ett självklart inslag på den största scenen på en av Sveriges största festivaler, som borde vara en trygg plats för kvinnor att besöka.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA