x
Plågad Maggio ger festivalens största allsång

Veronica Maggio, Bråvalla Festival

Plågad Maggio ger festivalens största allsång

Recenserad av Sophia Magasanik | GAFFA

Det är svårt att veta vem som var mest nostalgisk och tyckte att det var roligast att hon var där: Veronica Maggio eller publiken. Maggio fyller Panoramas spelrum med en självklarhet som vittnar både på hennes scennärvaro, populäritet och professionalism.

Konserten bjuder på alla de välkända Maggiolåtarna: Välkommen In, Vi Mot Världen, Play Och Sen Repeat, Sergels Torg … Oavsett om Veronica Maggio är mitt i en av de poppigare hitlåtarna som får henne att springa längs scenkanten, eller de ballader där det ser ut som hennes hjärta ska brista, sjunger publiken med i vad jag skulle vilja kalla för festivalens största allsång.

Men inte helt otippat är det under Jag Kommer som konserten når en nästa nivå av klimax, och publiken nära överröstar Veronica. Trots en rik repertoar är det också mycket mellansnack, något som kanske kan härledas till att artisten precis fått börja prata igen, efter över en vecka med talförbud på grund av krasslig hals. Ibland blir det lite väl långt och Maggio både ser och låter ofta väldigt plågad (dock som ett uttryck för hur underbart hon tycker att det är).

Bråvalla lyckades knipa Veronica Maggios enda festivalspelning under 2016, en chans varken hon eller publiken slängde bort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA