x
Masked Intruder: Love And Other Crimes

Masked Intruder
Love And Other Crimes

Löjligt medryckande soundtrack till ett brutet besöksförbud

GAFFA

Album / Pure Noise
Utgivning D. 2016.07.08
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Färgglada skidmasker, en oplockad gås med lagens långa arm och desperat längtan efter kärlek gör de Wisconsin-baserade poppunkarna i Masked Intruder till ett lättsamt mellanting till Devo och Pussy Riot. Sedan starten 2011 har kvartetten hunnit med ett par singlar, över en handfull EP:s och två fullängdare som samtliga hyllats för sina löjligt catchiga fyrackordslåtar och stämkörer av Dion and the Belmonts-rang.

Efter succén med den föregående plattan M.I. visar de maskerade skurkarna här åter storform och avlossar sex rappa melodistänkare som berättar om ett förhållande där känslorna mellan bägge parter är allt annat än ömsesidiga. Med titlar som Take What I Want, Still Always On My Mind och textrader som “I know that I’m supposed to stay 100 yards away, but if you knew the awful truth would you still feel the same?” känns allt som hämtat ur en besöksförbudsbrytande fängelseinterns dagboksinlägg.

Hur skamlöst budskapet än är, är det nära på omöjligt att inte ryckas med i ett färgsprakande alster som Love And Other Crimes.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA