x
Deerhoof: The Magic

Deerhoof
The Magic

En pånyttfödelse i garaget

GAFFA

Album / Altin Village & Mine
Utgivning D. 2016.06.24
Recenserad av
Daniel Horn

Det är förmågan att balansera mellan det överkonstlade och det rent barnsliga som gör Deerhoof till vad de är. Precis som i fallet Nirvana är Deerhoofs vackraste låtar som gjorda för ramsor. Men dessa ramsor trasas gärna gång efter annan sönder till förmån för finurliga och helmärkliga ackordföljder. Lägg till takter som vill leka tafatt; som stannar till och drar iväg i full karriär så fort du börjar närma dig.

Precis så fungerar San Francisco-bandets riktiga album-ess Friend Opportunity, Offend Maggie och Apple O'. Till viss del även det senaste ruset: The Magic. Men om gruppen på senare år har lekt med ettor och nollor är det som att de nu har hämtat tydlig inspiration från samtidens virila garagerockscen. Det är emellanåt en riktigt skitig ljudbild som serveras. Detta i kombination med musik som vill vara överallt får The Magic att kännas som en typisk debut. Märk väl att The Magic släpps drygt 20 år in på bandets karriär. Att prata en pånyttfödelse är inte att överreagera.

Och när Satomi Matsuzaki sjunger "Fire, I'm on fire. Do re mi fa ..." till Sly & The Family Stone-funk förvandlas Deerhoof ännu en gång till världens charmigaste band.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA