x
Shura: Nothing's Real

Shura
Nothing's Real

En påminnelse om hur bra pop kan låta

GAFFA

Album / Polydor
Utgivning D. 2016.07.08
Recenserad av
Helena Nilsson

Drygt två år har gått sedan Youtube-premiären av Touch och hemsidan hasshurafinishedheralbumyet.com visar nu till slut ett ”yes”.

För Shura, 25-åriga Alexandra Lilah Denton från Manchester, har färdigställandet av debutalbumet fått ta sin tid. Att mycket tanke lagts ned bakom låtarna hörs inte minst i deras välpolerade sound, något som kunde ha blivit platt och tråkigt om hon inte slutat putsa på dem i rätt tid.

Nothing’s Real är rakt igenom ett personligt album, något både Shuras lena visksång och de samplade rösterna från gamla videoinspelningar bidrar till. Ämnena är hämtade från vardagen – från titelspårets beskrivning av en panikattack till den bitterljuva kärlekshistorien i 2Shy. De närgångna texterna följs åt av medryckande melodier och fastnar aldrig för mycket i det melankoliska, snarare är det en värld i pastelliga nyanser som målas upp till synthar och tydliga 80-talsinfluenser. Stundtals är det som att lyssna på en mer nedtonad och introvert Madonna. Var det värt väntan? Helt klart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA