x
Still Parade: Concrete Vision

Still Parade
Concrete Vision

Goda intentioner dränkta i blasé

GAFFA

Album / Nomethod
Utgivning D. 2016.06.10
Recenserad av
André Spång

Till en början finner man spåren som harmoniska, drömska. Skivan är idealisk till sentimentala sensommarkvällar på uteserveringar med filtar och värmelampor. Concrete Vision ter sig eftertänksam och placerar sig i det lyriska fack där vemodet är utblandat med ett vaggande lugn.

Bandmedlemmarna vispar ihop sina instrument till en puttrande gryta. Men efter varje sked växer det i munnen tills man inte längre förnimmer smaken. Att gång på gång gå miste om crecendot summerar den glasklara insikten; topparna och dalarna är ickeexisterande och det brittiska bandet trippar fram i samma tempo skivan igenom.

Det som oroar mig med Still Parade är just det ointressanta anslaget; ett debutalbum ska skicka ut lyssnaren på en resa som gör det värt ett återbesök. Att tillåta sig själv att vara så blasé som Still Parade uppfattas har man helt enkelt inte råd med. Det är inte så att Concrete Vision på något sätt är ett dåligt album men det tornar upp mörka moln i den relativt ljusa framtiden när ett debutalbum är av en sådan intetsägande natur.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA