x
Blues Pills: Lady In Gold

Blues Pills
Lady In Gold

Elin Larssons röst står i centrum

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.08.05
Recenserad av
Tomas Lundström

Örebroarna i Blues Pills följer upp den självbetitlade debuten och de gör det genom att bege sig ut på tunn is bland puritanerna. De bluesiga gitarrerna har fått stå tillbaka och istället är det ett ännu tydligare att det är Elin Larssons röst som står i centrum.

Larsson har en fantastisk röst, som förtjänar utrymme, men det gör också att låtarna på nya Lady In Gold blir lite svårare att ta till sig. Där debuten dröp av bluesriff, lutar sig Blues Pills nu mer på souldoftande sångarrangemang och stundtals funkiga inslag.

Det är fortfarande retrorock, men bara på ett annat sätt än vi har vant oss att retroband ska låta efter framgångarna för band som Graveyard, Spiders och Witchcraft, för att nämna några.

Tyvärr blir Lady In Gold lite för jämntjock för att verkligen ta tag i en. Med en produktion som verkligen är ämnad för att lyfta Larssons röst, hamnar instrumenten lite i skymundan. Bäst blir det i pianodrivna balladen I Felt The Change, påföljande Gone So Long, som är den låt där gitarren tar störst utrymme och den funkiga Bad Talkers.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA