x
Omni: Deluxe

Omni
Deluxe

Lo-fi-pop blir till post-punk med råa och kaxiga riff och rytmer

GAFFA

Album / Trouble in mind
Utgivning D. 2016.08.07
Recenserad av
Sandra Killgren

Vidsträckta gitarrslingor, självklara trumslag och en distanserad, mystisk röst. Men trots att Deluxe är ett perfekt exemplar av rå, kantig och sonika lycka är det någonting som fattas.

Debutalbumet som trion från Atlanta har skapat låter varken illa eller trevande. Omni är lo-fi-pop. De är post-punk. De är aningens rock’n’roll. Utan att det bli rörigt och spretigt. Det är även uppenbart att gruppen vet hur den perfekta kontrasten mellan sång och instrument skapas. Gitarristen Frankie Broyles och trummisen Billy Mitchell skapar råa och kaxiga riff och rytmer. Som tillsammans med sångarens Phil Frobos lugna och distanserande stämma blir till någonting självklart.

Visst är Deluxe ett välproducerat album. Visst bjuder Omni på musik som är eldig. Men samtidigt är det någonting som gör att du inte känner dig helt till freds efter att plattans tio spår ebbat ut. Albumet börjar starkt med låtar som Afterlife och Wednesday Wedding. Men ändå uppstår inte känslan av total hänförelse. För resterande tid händer det ingenting nytt. Du väntar på en överraskning som prompt inte vill uppenbara sig. Deluxe är en debutplatta som lyfter men aldrig riktigt landar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA