x
Snoop Dogg: Coolaid

Snoop Dogg
Coolaid

För nostalgikerna

GAFFA

Album / Entertainment One Music
Utgivning D. 2016.07.01
Recenserad av
Karin Lillbroända

Snoop Dogg har vaknat ur sin dvala. Calvin Broadus har de senaste åren närt alteregot och reggaeartisten Snoop Lion, men kliver nu in i Snoop Doggs crip-blåa skrud igen. Coolaid är ett hiphopalbum för hela slanten. Samma sorts tillbakalutade västkusthiphop som den gängliga Long Beach-rapparen har satt stor prägel på under sina 44 levnadsår.

Snoop snackar skit med sin vanliga oberörda pondus. Som vanligt i en evighet, vilket 20 spår oundvikligt känns som. Det är dock ganska härligt, och kommer få alla nostalgiker att rysa lätt av välbehag. Se bara på omslaget så vet ni ännu vad jag menar. Här finns inga pinsamma försök till att låta modern, inget påhopp på rådande musiktrender.

Här finns balladen om att få sin Side Piece att sova över, otaliga låtar om Snoops gedigna intresse för växtlighet och självklart många rader som får dig att himla så hårt med ögonen att de går ur led. Men även en skara sköna beats, trevliga gästspel av bland andra E-40 och Swizz Beatz och, sammanfattningsvis, ett stycke härlig hiphop som ligger alldeles lagom bra i örat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA