x
Lou Rhodes: Theyesandeye

Lou Rhodes
Theyesandeye

Lamb-medlem fångar vintage-känslan med jordnära musik

GAFFA

Download / Nude
Utgivning D. 2016.07.22
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Har aldrig fastnat lika hårt för Lou Rhodes musik som för hennes röst, oavsett om hon spelat in soloskivor eller uppträtt i triphopduon Lamb. Hennes sång är mjuk, sval och spröd och hon levererar sina rader med bibehållet tryck så att man hela tiden vill att hon kommer ett steg närmre.

Theyesandeye är jordnära och nästinstill analog, vilket står i bjärt kontrast till Lambs maskinstyrda och samplertunga elektronik. Här samsas stråkar, piano och harpa med akustisk gitarr, bas och pedal steel.

De två singlarna som föregått skivan, All The Birds och All I Need, har redan seglat upp bland sångerskans tio mest spelade låtar på Tidal vilket bedyrar att intresset för Rhodes berättelser inte svalnat sedan det senaste albumet släpptes för drygt sex år sedan.

Uttrycket på Theyesandeye känns spontant och otvunget. Det är arrangerat och producerat men aldrig överanalyserat. Målet har varit att fånga en varm och vacker vintage-känsla och det är uppnåt. Problemet är dock, återigen, att när skivan tagit slut har man fått en precis lagom dos Rhodes.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA