x
Red Sleeping Beauty: Kristina

Red Sleeping Beauty
Kristina

Som en fredagsnatt som bara fortsätter göra dig till viljes

GAFFA

Album / Labrador
Utgivning D. 2016.06.17
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Om du vill förstå dagens kids är det varken Zara Larsson eller – vad i helvete vet jag – Carl Stanley du bör lägga upp på undersökningsbordet. Nej, du lär dig mer av ett synthband som precis släppt sitt första album på 20 år.

Red Sleeping Beauty och deras new romantic-twee må ha en lika hipp ljudproduktion som ett gäng lastpallar (eller har det blivit coolt nu? Hänger inte med). Och textförfattandets spänst på kvartettens nya skiva Kristina begränsar sig till det klassiska ”de här orden låter väl bra ihop”. Visst.

Men Red Sleeping Beautys comeback har andra kvaliteter än de högkonstnärliga. Det här är oängslig synthpop som lyser av en åtråvärd, dumnaturlig ungdom, som känns som att zappas in i huvudet på en kir-full indiepojke. Så här kan mycket väl en tonårings halvberusade hissmusik låta.

Alltid har vi avfärdat ungdomen som något vi vänjer oss av med, och Kristina går med samma argument att vifta bort som gullstrunt. Många låtar här är motståndslösa, rent av naiva. Och samtidigt så enkla att bära. Som en fredagsnatt som bara fortsätter att göra dig till viljes.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA