x
MSTRKRFT: Operator

MSTRKRFT
Operator

Kaos skriks fram med distade trummor och revbensvibrerande beats

GAFFA

Album / Last Gang Records
Utgivning D. 2016.07.22
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

För snart tio år sedan var kanadensiska duon MSTRKRFT (läses Masterkraft) en av de stora electropopakterna tillsammans med Justice och Bag Raiders. Från glädjefylld studselectro på debuten The Looks till mörkare hiphopinfluerade klubbmonstret Fist Of God gjorde de dansmusik som både kändes indie och mainstream på samma gång. Efter en fem års lång paus återvänder de med Operator och plötsligt känns de lika roliga som Dada Life. Bara milsvida mer begåvade.

Att Operator är ett album duon helt hållet gjort åt sig själva blir snabbt väldigt tydligt. Med hjälp av en arsenal av hårdvara och synthar har de skapat sig ett eget Frankensteins laboratorium där de frammanat musik med en närmast metallisk frenesi. Kaos, industri och dystopi skriks fram med distade trummor och revbensvibrerande beats.

De vocals som förekommer består av punkgenmälen eller hest growl. Operator är en samling hårda paket, experimenterade fram med en lekfullhet som inte når fram till publiken. Live är skivan säkerligen en upplevelse men som album är den en kuriosa. “There isn’t really one happy moment on the whole album” hasplade en i duon ur sig i en intervju och man kan inte annat än hålla med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA