x
DGM: The Passage

DGM
The Passage

Bästa proggen sedan Dream Theaters Images And Words?

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Mårten Cederberg

Den bästa progressiva musiken från Italien presenteras 2016 av DGM. Nästan 20 år som band med en ständig utveckling genererar stordåd på åttonde albumet. En timmes musik utan en sekund utfyllnad, maxat med melodier som levereras av geniala musiker som inte lämnar något åt slumpen. Bedårande musikaliska landskap målas upp där känsla och samspel knyter ihop allt till ett fulländat och svårslaget resultat, som inte kan jämföras med tidigare album.

Progressiv metal med såväl thrash- som funkinslag samsas med AOR-osande melodier, bländande musikalitet oavsett tempon och melodiföljder. Bästa skivan i den progressiva ådran sen Dream Theaters Images And Words? Kanske. Producenten och gitarristen Simone Mularoni känns galet inspirerad och har uppenbart smittat av sig på resten av bandet som i grupp agerar likt en maskin som aldrig felar.

Som bonus på anrättningen har de kryddat med gästinhopp av både Evergreys sångare Tom Englund och Symphony X-gitarristen Michael Romeo. Världsklass och enbart hyllning åt låtar, deltagandet, produktionen och Frontiers som lyckats nypa åt sig det mest intressanta band Italien presenterat på årtionden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA