x
Palace: Master Of The Universe

Palace
Master Of The Universe

En av årets mest intressanta debuter

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Mårten Cederberg

Efter att ha bekantat sig med Frontiers genom att skriva låtar till flera av bolagets plattor så har 24-årige sångaren/gitarristen och låtskrivaren Michael Palace fått göra sitt första egna album som ska ha skrivits på enbart några veckor – vilket i sig kunnat skapa viss tvivel om resultatet. Men med ett rutinerat och hungrigt band med det rätta utseendet och inspiration så sjunger och komponerar faktiskt Michael skjortan av långt mer rutinerade musiker.

Att han utan tvivel skriver enastående låtar gör detta till en av årets mest intressanta debuter. Produktionen av Daniel Flores ger guldkant på skaran låtar som spänner över flera genrer under 80- och 90-talet och dessa årtionden genomsyrar så mycket att det är svårt att härleda musiken till 2016 alls, vilket är positivt i sammanhanget. För ingen mossighet finns att skönja.

Skivan är av växande art och många av de bästa låtarna exempelvis Rules Of The Game, Strangers Eyes och She Said It's Over finns på den andra halvan och jag är säker på att en ny stjärna är född.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA