x
Cool Ghouls: Animal Races

Cool Ghouls
Animal Races

Bay Area-baserad psych-folk med stolta influenser

GAFFA

Album / Empty Cellar
Utgivning D. 2016.08.19
Recenserad av
Tommy Juto

Funderar över om jag istället för en sedvanlig ledsagande text skulle låta en lång lista av referenser utgöra hela denna recension. I somliga fall hade det gjort livet lättare för både mig som skriver och förmodligen även för er som läser, men det hade just sett ut, det. Nå, vi kör på traditionellt vis istället.

Traditionellt är också mantrat för San Franciscos lokalhjältar Cool Ghouls som inte gärna avviker från vägen de vandrat hittills, en väg som fört vidare arvet från det senaste halvseklets Kalifornienband som 60-talets Love, Jefferson Airplane och The Byrds men även 80-talets Paisley Underground-scen och exempelvis Rain Parade eller varför inte nutida Allah-Las? Precis som på sina två tidigare album har de löpt linan ut och använt idel analog utrustning i studion, men ingalunda är de idealister utan humor; Material Love är en tydlig drift med såväl sig själva som samtidens prylsamhälle.

Så är det Cool Ghouls eller själva psych-folk-genren jag älskar? Jag vet inte. Och ärligt talat skiter jag i vilket så länge det låter rätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA