x
Benjamin Francis Leftwich: After The Rain

Benjamin Francis Leftwich
After The Rain

Utvecklad återkomst från sorgtyngd singer-songwriter

GAFFA

Album / Caroline International
Utgivning D. 2016.08.19
Recenserad av
Tommy Juto

Varje gång man hör en ny låt med en singer-songwriter som sjunger lätt viskande i halvfalsett över akustisk gitarr må man vara förlåten om reaktionen blir ”åh nej, inte en till …”. De börjar bli några till antalet nu och när singeln Tilikum släpptes i våras började åtminstone jag ana oråd, men gudskelov går inte Benjamin Francis Leftwich i Bon Iver-fällan så lätt.

Under de fem långa år som skuttat förbi sedan debuten Last Smoke Before The Snowstorm har den ännu unge brittiske låtskrivaren genomlidit sin fars bortgång i cancer, något som av förklarliga skäl tärde hårt. Vad inspelning av nytt album beträffar fick det ta den tid det tog och tålamodet har fått bekänna färg, inte minst hos honom själv.

Visst kretsar det mesta i ljudbilden fortfarande kring den sexsträngade, men där Leftwich framför allt har utvecklats är i allt som rör sig runt omkring. Smäktande keyboards som skapta av maskrosdun trollbinder medan en stark och intrikat rytmik håller honom isär från den där anonyma massan artister gärna distanserar sig från.

Välkommen tillbaka.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA