x
Holy Fuck: Congrats

Holy Fuck
Congrats

Flummig krautfunk som tappat marknadsandelar

GAFFA

Album / Innovative Leisure
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Andreas Fällman

I en recension av Errors giv Lease Of Life som publicerades häromåret uttalade sig ansvarig kritiker, med en något syrlig ton, om Holy Fucks vara eller icke vara och dess relation med Rock Action-bolaget. I ärlighetens namn var det ett obefogat grepp att ta till då nivån på kanadensarnas flummiga krautfunk inte går att mäta med hur många skivor de släpper eller vilket bolag de ligger hos. Det skulle vara som att påstå att alla band som ligger under 4AD är automatiskt bra. Vilket aldrig stämt; någonsin.

Holy Fuck handlar mer om hur konstigt de låter och hur fullkomligt obrydda de är över detta faktum. Och sex år verkar ha varit tillräckligt tid för att kultivera ovan nämnd konstighet, då tempot i jämförelse med föregångaren Latin sänkts betydligt och fokus övergått till ett redigt tunggung med kraut som det återkommande temat. Lyssna bara på Chimes Broken så kommer ni förstå vad jag menar.

Hade året bara varit 2012 så hade detta varit full pott. Nu när band som (host) Errors tagit marknadsandelar är behovet av kanadensisk electrorock lägre, om än bara med en gnutta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA