x
Anderson East: Delilah

Anderson East
Delilah

Svängig R&B och soul från Alabama till Tennessee

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2016.06.10
Recenserad av
Emil Viksell

Från Athens, Alabama till Nashville. Dave Cobb (Jason Isbell, Sturgill Simpson, Chris Stapleton) producerar. Det droppas referenser som ”Motown” och ”Muscle Shoals”. Ja, det är onekligen mycket som talar för Anderson East. Och visst är det ytterst välgjord och klassisk R&B och soul.

Sådan här musik attraherar antagligen för att den refererar tillbaka till en tid som på mer eller mindre rättvisa grunder betraktas som oskuldsfull, äkta och icke-besudlad av marknadskrafterna, då kapitalismen ännu inte antagit den groteska form den har idag – eller något sådant där. Givetvis är detta en fantasibild som inte har särskilt mycket med varken dåtidens eller dagens verklighet att göra.

Undertecknad låter sig naturligtvis tjusas ändå. Den passionerade soulstänkaren Satisfy Me, inspelad i FAME Studios, komplett med studsigt blås och allt, är en riktig dänga. Resten nästan lika underhållande svängigt. Men precis som för Leon Bridges är den där retrokostymen en trång beklädnad. Isbell, Simpson och Stapleton lyfter sin musik in i framtiden, och gör det utan att låta så duktiga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA