x
Blood Orange : Freetown Sound

Blood Orange
Freetown Sound

Spretigt sammanhållen och fantastisk funkplatta mitt i nuet

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2016.08.19
Recenserad av
Emil Viksell

Det är vanskligt att vifta med genititeln, men är det någon som ska ha den så är det Dev Hynes. Medan vi slänger priser på Max Martin och Gradvall går upp i brygga ropandes: ”så nu!", så skapar Hynes musik som faktiskt förtjänar allt av hyllningar. På Riktigt. Inte bara för att det är lite vågat att hylla musik som fyller topplistorna, i opposition mot något slags manligt kodat indierocksideal.

Under titeln Freetown Sound har Hynes samlat funk, jazz, synth, R&B, pop, samplingar, minimalistiskt malande, Prince-känslor, ljudinspelningar från New Yorks gator och Michael Jackson-vibbar i något som bäst beskrivs som spretigt sammanhållet. Och detta tillsammans med en radda gästartister som bland annat inkluderar Nelly Furtado, Kindness och Empress Of.

Allt genomsyras av intelligenta, subversiva och socialt samt kulturellt medvetna texter. Homofobi, rasism, feminism och självaste Augustinus av Hippo avhandlas mot den urbana, världsomspännande och solstänkta fonden.

Jag hoppas för allt i världen att framtiden tillhör Blood Orange och inte han som var med och skrev Bon Jovis It’s My life.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA