x
Laleh: Kristaller

Laleh
Kristaller

"Hej, jag är låtskrivare. Här är mitt CV."

GAFFA

Download / Warner
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Laleh Pourkarim visar inte alla sina färdigheter på Kristaller. Men hon visar några. Framför allt i att skriva tidsenliga poplåtar, inte nödvändigtvis åt sig själv. Förutom ständige partnern Gustaf Thörn bidrar även låtskrivare och producenter som Ali Payami, Frank Nobel, Gino Yonan och Matt Hales på skivan.

Vid det här laget känns det som att alla redan hört den slagkraftiga singeln Bara Få Va Mig Själv. I Aldrig Bli Som Förr och Behåll Ditt Huvud tas samma sikte mot unga svenska radiokanaler där energiska skräniga refränger ovanpå stompiga trummor toppar spellistorna. En orkestrerad ballad, Ge Tillbaks Det Du Tagit, avrundar den fem låtar långa svenska låtskatten och ännu en, Welcome To The Show, inleder den lika långa engelska. I Work, Move On och Bark Less, Wag More sammanförs smart pop med R&B och hiphop innan den experimentella finallåten Let It Fall avslutar med ödesmättade stråkar.

För en gångs skull i Laleh-sammanhang känns inte allt material på skivan som att det är ämnat åt henne själv. Rappen i Work är på sin höjd halvhjärtad, röstmanipulationen i Let It Fall går överstyr och helt uppenbart är det Adam Lambert som bäst hanterar sången i Welcome To The Show.

Får man tro Laleh är det live, på höstturnén, som Kristaller-materialet kommer att komma till sin rätt. Skivan är definitivt inte ointressant, men framgent betyder den nog mer för Lalehs fortsatta låtskrivarkarriär i Los Angeles än den kommer att göra för hennes egen diskografi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA