x
Solution 45: Nightmares In The Waking State Part II

Solution 45
Nightmares In The Waking State Part II

Trallvänlig men något utdragen progmetal

GAFFA

Album / AFM
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Mårten Cederberg

Nu kan sammanfattningen göras av dubbelalbumet Nightmares In The Waking State, som spelades in samtidigt men som släppts som del ett och två med ett antal månader emellan. Detta är den melodiösare plattan av de två men konstigt nog också den mer anonyma. Melodier finns det gott om men inte lika kraftfulla och unika, även om inledande The Faint Of Pulse Lights är en utsökt rå låt med pondus och med mycket growl.

De som hört del ett vet att skivan är produktionsmässigt lysande på grund av Thomas Plec Johansson. Även positivt att den bär på en stor dos progressivitet och en överlag samspelt känsla. Refrängerna är tyvärr blekare i sin trallvänlighet men om man ser dessa album som helhet så är det mer än godkänd melodiös, teknisk dödsmetal i samma sfär som exempelvis svenska Scar Symmetry.

Christian Älvestam är lysande och då framför allt i den rena sången. Tillsammans med huvudkompositören och gitarristen Jani Stefanovic så är de ett starkt par som hade kunnat få större vinstmarginal om de hållit sig till ett album istället för två.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA