x
Evergrey: The Storm Within

Evergrey
The Storm Within

Att lämnas märkbart berörd

GAFFA

Album / AFM
Utgivning D. 2016.09.09
Recenserad av
Mårten Cederberg

Musik berör. Att lyckas göra det konstant under elva låtar och nära 59 minuter är en bedrift som är närapå omöjlig. Evergrey, som har visat oerhörd stabilitet genom åren trots medlemsbyten och så vidare, har med bravur återigen visat sin klass. Med nygammal uppställning kändes 2014 års Hymns For The Broken som en rejäl nytändning som det slog gnistor om. Nya skivan bekräftar att gnistan bara var början på en nu fullt lavasprutande vulkan, som värmer alla själar som gillar känsloladdad metal.

Album nummer tio och 20-årsjubileumet är ett fulländande av många års musicerande och erfarenheter, som förvärvats på bästa möjliga sätt. Denna skiva går på djupet och man lämnas märkbart berörd. Samlingen låtar är koncentrerad och massivt fylld av genomträngande kvalitet att det är svårt att se hur de skulle kunnat göras bättre.

Progressivt lysande, samspelad, musikalisk och varierad i en faboulös produktion gör intensiva My Allied Ocean till en dräpare och drivande Passing Through till en framtida klassiker. Floor Jansen och Toms fru Carinas känslosamma medverkan sluter cirkeln om läran om att beröra med musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA