x
Cry Of Dawn feat Göran Edman: st

Cry Of Dawn feat Göran Edman
st

Göran Edman i sitt rätta element

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.09.23
Recenserad av
Mårten Cederberg

Sedan 1984 har Göran Edman medverkat på närmare 65 skivor med bland andra Yngwie Malmsteen, John Norum och senaste åren i rockbandet Mårran. Frontiers ser glädjande till att sätta hans prägel på en AOR-platta. Ännu en gång är producenten Daniel Flores vid rodret. Hans namn dyker upp mer och mer frekvent i positiva sammanhang. Den vassa Flores-produktionen, tillsammans med Michael Palaces intressanta riffbaserade gitarrspel verkar locka fram det bästa i herr Edman, för här finns den lena men ändå kraftfulla rösten som besitter känslan som få andra har.

Överlag är det riktigt starka låtar, som inledande uppdrivna Michael Palace-spåret Chance. En stark trio låtar avslutar skivan, där albumets sista och elfte låt Tell Me fullbordar en mindre succé mest med tanke på låtarnas jämna, höga kvalitet och den klanderfria sånginsatsen.

Frontiers patenterade karbonpapper är delvis använt, men tack och lov inte så mycket att det stör. Tummarna hålls för att Göran Edman väljer att göra mer musik i denna genre framöver – för detta är hans rätta element.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA