x
En fin uppvärmning inför större utmaningar

Nao, Way Out West

En fin uppvärmning inför större utmaningar

Recenserad av Jonathan Eklund | GAFFA

Dungen är välfylld när Nao med band kliver på. Oväntat välfylld nästan. Men välförtjänt. För den 28-åriga brittiskan har verkligen något extra. Det är något med den soulfyllda rösten, med det närmast skuttiga R&B-soundet och med personan hon utstrålar där från scen. Hon säger själv att hon blir blyg framför publik, men av det märks ingenting. Hon dansar, lever ut och sjunger hjärtat ur sig.

Med band bakom sig blir hennes produktioner än mer levande. Att solen närmast bryter igenom under Happy är talande för känslan som Nao smittar publiken med och trots att regnet så småningom kommer tillbaka är det inte snack om att lämna. Från scen dansas en tung, synthdriven version av In The Morning ut innan kvartetten på scen fyller på och levererar soulpopguld i form av Girlfriend och Fool To Love. Men då har ponchos och regnjackor åkt på för länge sen. 

Allra, allra bäst blir det framåt slutet. När Nao på riktigt släpper taget, förstår att folk är där enkom för henne (det suckas inte det minsta över att hon inte spelar Mura Masa-samarbetet Firefly exempelvis) och inte oroas över den där potentiella blygheten hon pratade om i början. När så nästa stor brittiska popsångerska avslutar med den lite äldre låten Zillionaire rycker det friskt i de lördagströtta och regntunga benen. Efter lite allsång och ett kaosoutro, står man så kvar där med en känsla av att det blir en ännu större publik nästa gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA