x
Det är kärlek i luften

Ane Brun, Way Out West

Det är kärlek i luften

Recenserad av Daniel Horn | GAFFA

I You Lit My Fire sjunger Ane Brun:

"We take their struggle for granted
We are blinded
By this taste of power
Forsaking our sisters and brothers
Oh, this fight goes on
For the freedom that we can't give up"

Hon vill spraya hela sin kropp i guld och rista in namnen på alla de kvinnor som för 100 år sedan kämpade för rösträtt. Sedan tar hon en svängom med kompanjonen Ellekari Larsson och det är innerligt, kraftfullt och oerhört inspirerande att se. Speciellt för en person som tack vare sitt kön och sin hudfärg har fått ett lättare liv än så många andra. När Ane Brun skickar ut sin hyllning och medföljande korta brandtal går det verkligen rakt in i hjärtat. För det är med kärlek vi övervinner hatet och möter varandra på halva vägen.

Och just den här spelningen bär på så mycket kärlek. Ane Brun passar på att tacka sitt crew, folket som jobbar bakom scenen, och vilken artist i övrigt gör egentligen det?

Det är en snygg och enhetlig setlist hon har arbetat fram genom åren. Nu tillsammans med proffsmusiker som Martin Hederos och Dan Berglund får den svepande, drömska och rätt episka musiken en nästan funkig touch. Ane Bruns scenpersonlighet är en trygg varelse. Hon trycker på de rätta knapparna. Delar ut den oerhört vackra Du Gråter Så Store Tåra lagom tills att den i övriga lunken har slutat hypnotisera. Precis då man känner att rastlösheten kickar in. Och hennes tolkning av Beyoncé-hitten Halo är som att ta ett steg tillbaka och försvinna i periferin.

Med beslutsamhet och trygghet kan man komma rätt långt. Även med en mitt på dagen-spelning i leran.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA