x
Coaltribe: Unidentified

Coaltribe
Unidentified

En uppvisning i melankoli och förtvivlan

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.09.10
Recenserad av
Jesper Robild

Metal kan en hålla på och etikettera hur länge som helst utan att alla blir nöjda. Själva kallar stockholmarna sin variant för progressive groove metal, själv skulle jag välja nu metal för att beskriva vad det handlar om. Paralleller finns att dra till svängiga förmodade förebilder som Pantera och Sepultura, men annars är det ett specifikt band som Coaltribe minner mest om.

Unidentified är ingen rak kopia på någon Slipknot-låt, men variationen i sången har så många likheter med Corey Taylor att det är svårt att tänka på annat. Någon sorts rap eller snabbt utspottande av ord blandas med förtvivlade skrik som från någon som inte får luft. Refrängen släpper in rensång och melodier utan att vara det minsta poppig, istället flödar samma hopplösa desperation och melankoli som även genomsyrar de smakfullt disharmoniska gitarrerna.

Hög nivå på instrumenthanterande, produktion och låtskrivande är måsten för att sticka ut i någon av hårdrockens alla subgenrer. Coaltribe får godkänt på alla punkter, och till nästa gång önskas bara ett roligare omslag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA