x
Sara Enegren: Silhouette

Sara Enegren
Silhouette

15-årig supertalang med känsla för omsorg

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.09.10
Recenserad av
Jesper Robild

Naturligtvis utdelas lite bonuspoäng för ålder, men Sara Enegren tar inte hem månadens guldmedalj på sympati och uppmuntran. Nej, upphovsmakaren imponerar stort på alla plan. Silhouette kan vid första öronkastet påminna om något en hört förut, men blommar snart ut till en suggestiv, lågmäld ballad med lika delar hopp och uppgivenhet.

Att redan låta som en färdig artist är en fördel, men det kan också vara lättare att peka ut en talang värd att upptäckas när det finns en hemmasnickrad känsla över en låt. Det hörs att det inte ligger hundratusentals kronor bakom Saras utrustning och produktion. Därigenom urskiljs hennes talang för inte bara sång utan även arrangemang. Bas, trummaskin och en ensam synth trängs med piano och stämsång, allt inspelat hemma med mycket omsorg.

Helt ensam har alltså denna 15(!)-åring skrivit, sjungit, arrangerat och spelat in en låt som ligger på en nivå högre än många av dubbel ålder innehar. Släng in henne i en riktig studio och vänta något år så har Zara Larsson snart en fullvärdig utmanare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA