x
Cymbler: Lost In The Woods

Cymbler
Lost In The Woods

Röst och uttryck ligger helt rätt i tiden

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.09.10
Recenserad av
Jesper Robild

21-åriga Jasmine Sandström kommer från Umeå och är numera stationerad i Karlskrona. Hon har både samiskt, afrikanskt och judiskt ursprung – det sista reflekteras i valet av artistnamn. Många pusselbitar alltså, och även Lost In The Woods har mer än ett ansikte. Jasmine placerar låten under elektropop, men här finns plats både för gitarrer och ett stick med etnovibbar.

Vanligtvis skriver hon all sin musik själv men just den här gången är texten skriven av producenten Frida Munther Gustavsson. Temat vilsenhet, som urskiljs i titeln, berör erfarenheten av att komma ut som bisexuell och den förvirring och press som det kan innebära. Ämnet till trots är låten upplyftande och positiv, och vi får anta att lättnaden var den övervägande känslan.

Jasmines röst och uttryck är fantastiska och ligger helt rätt i tiden, något som många lyssnare verkar hålla med om. När Lost In The Woods först släpptes på iTunes gick den upp på tio i topp-listan, strax ovanför Beyoncé. Återstår att se om resultatet blir liknande framöver.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA