x
Sveriges minst diviga souldiva

Seinabo Sey, Way Out West

Sveriges minst diviga souldiva

Recenserad av Emil Viksell | GAFFA

Förra sommaren avslutade Seinabo Sey Popaganda. En riktig urblåsning till spelning, med ett helt gäng välrenommerade gäster. Den gången gästade Oskar Linnros scenen, den här dagen står han i publiken och njuter av Seinabo Seys framförande.

Att locka till sig gäster har hon inga problem med. Många är de som vill frottera sig med Sveriges antagligen spänstigaste soulröst. Denna spelning gästar Salem Al Fakir och Vincent Pontare på Burial.

Men det är Seinabo Sey som är behållningen. Och den fyra kvinnor starka kör hon tagit med sig denna afton. Där ingår bland annat hennes syster Fatima. De gör två vackra duetter av Poetic och Ms. Lauryn Hill-covern Ex-Factor.

Med sig på scen har också Sveriges minst diviga souldiva en stråksektion, Stockholm Strings, och ett band. Bandets gitarrist kör lite solo och gitarrsolon är faktiskt ursäktade och behagliga så länge det är Emmanuel Hailemariam som bränner av dem. Hailemariam hjälper som bekant också Jonathan Johansson med det där fantastiska, funkiga soundet.

Konserten är lika enkel som storslaget. En tillställning där musiken står i centrum. Men där också en gripande ”Black Lives Matter”-film rullar på videoskärmarna innan hon kör Hard Time.

Riktigt lika storslaget som den där Popaganda-kvällen blir det inte. Men med den där rena talangen och kraftfulla rösten (och den magnifika köruppbackningen) är den framgång Sey redan nått bara början på resan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA