x

Joseph
I'm Alone, No You're Not

Som First Aid Kit och Haim med Laurel Canyon i bakgrunden

GAFFA

Album / ATO/PIAS
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Daniel Horn

Tänk dig en scen där tre syskon står vid Laurel Canyon, blickar ut över grönskan och dimman som omsluter Los Angeles och i ett fullt pretentiöst ögonblick exakt samtidigt spritter ut i stämsång så perfekt att allt annat områdesljud tystnar. Fåglarna flyr norrut och illavarslande moln drar sig mot bergen.

Ungefär så låter Josephs andra och Mike Mogis-producerade fullängdare I'm Alone, No You're Not. Allison, Meegan och Natalie Closner har absolut inga problem att hålla det stort, vackert och glimrande. Vänner av Fleet Foxes, First Aid Kit och till viss del Haim bör härmed underrättas, ty här finns allt du behöver om du söker praktfull och stolt musik, nära till naturen.

Givetvis finns här en klar potential då musiken är klippt och skuren för radion. Den inledande trion Canyon, SOS (Overboard) och Blood & Tears är lika given för P3 som för P4. Och något säger mig att vi inom de närmaste åren kommer att se syskonen Closner på en av Slottsskogens största scener när sommaren går mot sin stilla död.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA