x
Jeremih: Late Nights: Europe

Jeremih
Late Nights: Europe

Från sin kreativa topp släpper Chicago-sångaren nattmusik

GAFFA

Download /
Utgivning D. 2016.07.19
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Av de senaste årens Jeremih-musik att döma ter sig Def Jam-beslutet att inte satsa på honom tidigare som ett ogenomtänkt och dumt misstag. Medan sångaren från Chicago jobbade vidare och hårdare, på förändringar och utvecklingar han såg som absolut nödvändiga för sin musik, la hans skivbolag inte mycket tid eller energi på honom överhuvudtaget.

När Late Nights väl fick grönt ljus 2015 – fem år efter hans förra album och två år efter att albumet var klart – hyllades det lika mycket som det sålde, precis som singlarna sålde dubbelplatina 18 månader innan albumet ens fick släppas. Och därför finns nu mixtapet Late Nights: Europe. Jeremihs kreativitet är i topp. Musiken och sången bara flyger ur honom. Under en turné i Europa och Mellanöstern skrevs 14 låtar, en för varje stopp på vägen, och som en kreativ övning och sysselsättning tillsammans med producenten Soundz på vägen till albumet Later The Night.

Inte för att Jeremih släpper vad som helst, hur som helst. Hans strävan efter perfektion i varenda ord och varenda sång är också anledningen till att det tog fem år innan han fick släppa album igen. Late Nights: Europe är musik för senare på kvällen än dess föregångare, för händelser som sker då och bara då, kryddade med dansmusik-element från hans Chicago. Hans ständigt vägledande och lena röst vrider sig därför mot mörkare och dovare och naknare beats, och för möten människor emellan som är detsamma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA