x
Gatecreeper: Sonoran Depravation

Gatecreeper
Sonoran Depravation

Bland primater och krossade skallar

GAFFA

Album / Relapse
Utgivning D. 2016.10.07
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Med en förkärlek för Dismembers Massive Killing Capacity och toppskiktet inom den stockholmska dödsen, bildades Gatecreeper under 2013. Snabbt gjorde de sig ett namn via ett antal EP:s och splittar innan debuten landade på ett storbolag. 

Vad som förvånar hos Arizona-bandet är just hur egna de lyckats låta trots att kvintetten inte hymlar med sina influenser. Det är lätt att bli ännu ett tributeband som hyllar Sunlight Studio och året 1991 (när ska denna återvinning egentligen upphöra?) och även om Desperation låter väldigt svenskt i sitt groove, finns det en hel del inflytande från andra håll. Både Rotting As One och Stronghold är tagna från hemmaplan och kusiner till Obituarys svängiga Floridadöds. De stridslystna styckena Patriarchal Grip och Flamethrower är lika offensiva i sin krigsföring som britterna i Bolt Thrower. 

Sonoran Depravation är en transparent debut men respekt ges till samtliga inblandade samtidigt som bandet visar hur man med tämligen små justeringar kan göra en stagnerad genre intressant igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA