x
Factory Floor: 25 25

Factory Floor
25 25

Minimalistiska beats med kraftfullt punkig attityd

GAFFA

Album / DSA
Utgivning D. 2016.08.19
Recenserad av
Simon Lundberg

När man först lyssnar på Factory Floor så vet man inte riktigt vad man ska få. Konceptet med minimalistisk elektronisk dansmusik är verkligen inte ny. Hur gör man då för att skapa intresse? Jo, man gör precis som Factory Floor gör på sitt andra fullängdsalbum.

Med en punkig attityd och samplade röster skapas ett inre kaos i hjärnan som direkt flyttar sig till ett klubbgolv någonstans i Londons indietrendiga delar. Och det är en trevlig upplevelse minst sagt. Albumet flyter mellan lågmälda titelspåret 25 25 till högintensiva Wave och Ya

Det är två saker som verkligen sticker ut med den här numera duon. Det är dels som nämn tidigare kaxiga samplingar på röster som slängs in titt som tätt. Det är också hur de jobbar med slagverk och trummaskinsprogram. Utan att bli för nördig kan det vara det absolut mest innovativa jag hört på länge. Snyggt men samtidigt punkigt.

När man tycker att det börjar bli för mycket repeterande av synthar så får man en käftsmäll och någonting helt nytt. Till nästa album borde gruppen göra ännu mer för att bryta mallarna för en svår musikstil.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA