x
Rae Sremmurd: Sremmlife 2

Rae Sremmurd
Sremmlife 2

Beroendeframkallande klubbhiphop med märkbar förändring

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2016.08.12
Recenserad av
Niklas Thander

De är äldre – duon behöver modulatorn mer än på debuten för att få till de charmigt skärande tonårsstämmorna. De är mognare ­– men fortfarande redo att parta loss.

Mycket är sig likt: party, tjejer och pengar – och det är precis vad som förväntas av dem. Mike Wills fyll-i-själv-beats med simpla slingor och hi-hat rolls är där för att tas över av brödernas disharmoniska, freestyleliknande rapsång. Det är oförutsägbart och beroendeframkallande, men något mer än rösterna har förändrats.

Approachen är skrämmande aggressiv och mer beräknande än den tidigare bubbliga laissez faire-vibben. Förändringen i ton betyder avsaknad av omedelbara hits och utan dem blir Sremmurd mellanmjölk, även om Look Alive stöttar upp. Den rastlösa naiviteten, som gjorde duon till en frisk bris, glöms bort.

Det lätt hopslafsade albumet verkar mer som en språngbräda för Swae Lees kommande solokarriär. Med tanke på att han fortfarande har sin röjiga intensitet kommer det gå bra ­– om det inte visar sig att det är dynamiken mellan bröderna som är framgångsreceptet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA