x
Motion Graphics: Motion Graphics

Motion Graphics
Motion Graphics

Skönt febrig electronica som är bäst utan sång

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Andreas Fällman

Det är inte bara en eller två gånger som Bradford Cox och dennes Atlas Sound osökt dyker upp i tankeprocessen kring den obligatoriska namedropping som så lätt uppstår i en recension som denna. En recension som ska avhandla ett alster från Joe Williams som senast kunde höras 2008 under namnet White Williams och som därefter inte lämnat några bestående intryck i musikhistorien.

För Motion Graphics, Williams nya alter ego, har mer musikaliska likheter med Atlas Sounds Let The Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel än den uppskruvade indiepop White Williams hade att erbjuda. Drömskt, emellanåt febrigt och påtänt, sluddrigt men ändå med någon mystisk sammanhållen känsla. Motion Graphics självbetitlade debut befinner sig i gränslandet mellan Cox bättre trippar på hallucinogena droger och Shigetos desto mer softa electronica.

Tråkigt nog är det bara när Williams skruvar upp takten och skippar sången som musiken blir sin egen. Kanske hakar jag upp mig på fel detalj men hellre hör jag sköna beats än småtradig släpsång som Cox gjorde redan för åtta år sedan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA