x
Toni Holgersson : Nordic Noir

Toni Holgersson
Nordic Noir

Bättre än Tigerbalsam på könet

GAFFA

Album / Cosmos Music
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Emil Viksell

Egentligen skulle jag hellre få mina könsdelar insmetade i Tigerbalsam än behöva lyssna på någon svensk vispop. Men, ingen regel utan ett så kallat undantag (läs: Toni Holgersson).

Denna gång är det endast låtar av Charlie Engstrand Sommar som framförs. En mycket god poet är han, oftast. Saxade delar ur inledningsspåret En Skorstensblick blir en bra illustration: ”det finns en nödutgång i varje kärlekssång” – bra, ”för gammal för klubb 27” – mindre bra (till och med jättetöntigt).

Engstrand Sommars melankoliska skärpa tillsammans med Holgerssons röst – och vetskapen om den senares livserfarenheter – gör en knippe hyggliga och bitterljuva stycken. Men inte är Nordic Noir någon Sentimentalsjukhuset (2012) inte.

Dante Kinnunen, Tonis son, har återigen stått för musiken. År 2012 stod vi mitt i glansperioden för svensk retrosoul, sådan Oskar Linnros och Veronica Maggio sysslade med. Det färgade son på ett sätt som passade far som handen i handsken. Nu är det istället mycket av nyelektroniskt och det passar farsgubben sämre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA