x
Roffe Ruff: Och Han Älskade Dom Alla

Roffe Ruff
Och Han Älskade Dom Alla

Bottenlöst mörker, men fantastisk hiphop

GAFFA

Download / Olofsson Management
Utgivning D. 2016.07.15
Recenserad av
Karin Lillbroända

Roffe Ruff kan vara en av svensk hiphops mest mystiska frontfigur. Maskerad och deppig greppar han micken och släcker livets glöd lite mer för varje rad. ”Jag har svårt att se nån mening, som en dyslektiker” rappar han i Lika Kass och det sätter tonen på flera sätt: skivans tema, och Roffes stora talang för raptexter – ska det vara mörkt ska det vara finurligt och skruvat också.

Roffe Ruff har hunnit gå igenom mycket i både liv och musikkarriär. Ett farväl till artistlivet tog han för sex år sedan när uppmärksamheten växte sig för stor men musiken har bevisligen fortsatt att bli skriven. Men utöver den finns det inte mycket att hämta. Tidningar har försökt skriva något unikt och intressant men Roffe Ruff ger dem ingenting att leka med. Ett ickedigitalt reportage med göteborgstidningen Faktum är det enda mediala han har gjort inför och efter releasen av Och Han Älskade Dom Alla.

Rent musikaliskt skulle Roffe Ruffs nya album kunna vara tungt inspirerad av det tidiga 90-talets mörka New Yorkska boom bap. Tempot är allt som oftast lågt och flera beats är vackert pyntade med samplingar och scratch. Klassisk hiphopmagi har uppstått mellan rappare och producent. Glädjande för albumkonceptet är att Hofmästarn står bakom varje låt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA