x
Tory Lanez: I Told You

Tory Lanez
I Told You

Titta förbi megalomanin och hitta melodiösa guldkorn

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2016.08.19
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

På Toronto-pojkens första fullängdare hittar vi Tory Lanez i en ännu mer skrytsam sinnesinställning än där vi lämnade honom sist när han släppte EP:n Cruel Intentions backad av produktion från några av de mest hyllade namn i den elektroniska världen. Då reflekterade, eller snarare rapporterade han om hur man hanterar uppmärksamhet från kvinnofolk eller vad man ska göra med alla pengar man tjänar efter turnén. Nu, på I Told You, säger han ungefär samma sak och försöker ge lyssnaren fler anledningar till att tro att Tory Lanez kommer att bli världens största underhållare.

Och visst är det viktigt med självförtroende, detta album är trots allt perfekt gym-motivation-material, men det blir lätt torftigt när samma ledmotiv tas upp utan märkbar utveckling. Vore det inte för dessa sketcher som introducerar eller avslutar nästintill varenda låt på detta album, eller de stunder av musikalisk klarhet där magin uppstår oväntat i melodiösa arpeggion, skulle det vara en plåga att lyssna på detta självgratulerande album.

Ljuset i denna mörka tunnel, där materialistiska mål sätts alltför ofta före musikalisk färdighet, är att Tory Lanez klart och tydligt visar att nya Toronto inte behöver Drake för att överleva. Det är en plats med talang och skulle tjäna på att ta sig tid att hitta sig själv.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA