x
Twilight Force: Heroes Of Mighty Magic

Twilight Force
Heroes Of Mighty Magic

Parodisk drakmetal

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Jesper Robild

Power metal. Ni vet, den där sortens hårdrock med drakar, dubbelstamp och synthfläsk. När de svenska kämparna av denna subgenre dök upp för två år sedan var det tvistade meningar om huruvida det var på riktigt eller en parodi. Med Heroes Of Mighty Magic tar de alla klyschor tio gånger längre. Det är extrem falsett, vindsnabba gitarrsolon, låtsasorkester med 200 huvuden och ett texthäfte inspirerat av World Of Warcraft.

Frågan är om det någonsin gjorts musik så over the top. Inte ens Rhapsody Of Fire (vars sångare gästar) kommer i närheten. Smaka bara på låttitlar som Flight Of The Sapphire Dragon och Knights Of Twilight’s Might. Texterna bygger på max tio olika meningar i stil med ”fight to defend the glorious kingdom, raise your steel for the king for the wind”. När de inte är på något Tolkienspråk, naturligtvis.

Underhållningsfaktorn – både den äkta och parodiska – är skyhög. Tyvärr faller de mycket på att varenda kanal är fullproppad med ljud, med resultatet att instrumenten drunknar i varandra. Ta ett steg tillbaka nästa gång!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA