x
Growth : Colour, Cut & Clarity

Growth
Colour, Cut & Clarity

En blandning av något vackert, rått och nästintill spöklikt

GAFFA

EP / Lazy Octopus Records
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Sandra Killgren

Vad får man om man blandar någonting vackert med någonting rått och nästintill spöklikt? Den som lyssnat till Growths Colour, Cut & Clarity vet att det är den här EP:n som är det givna svaret på denna abstrakta och mystiska ekvation.

Samtliga av spåren på Colour, Cut & Clarity har spelats in vid ett nedlagt pappersbruk beläget djupt inne i Dalslands uråldriga skogar. Därför är det föga förvånande att musiken som den Stockholmsbaserade trion Elizabeth Kettley Cronfalk, Hillevi Duus och Annie Jonasson har skapat tar med lyssnaren till en rad platser fyllda av mystik. Platser som påminner om övergivna och dunkla lokaler så som dimmiga kustlandskap, ändlösa spiraltrappor och vägar av frostbiten asfalt målas upp och ackompanjeras av distinkta trumslag och melankoliska röster.

Growths debut-EP är indierock och rock'n'roll. Låtar som Black Tail och Ice Age är långa, intensiva och följer tydligt den röda tråden av bräckliga gitarrslingor och hotfulla trumslag. Det blir till någonting spännande och intressant. Dock hade något av spåren på EP:n med fördel kunnat avvika från de resterande och bjudit på en överraskning eller två. Den femspåriga utgivelsen tenderar nu att bli något förutsägbar då mystiken aldrig riktigt når sin kulmen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA