x
Tim Presley: The Wink

Tim Presley
The Wink

Komplex och bred ljudbild som för tankarna till svunna tider

GAFFA

Album / DRAG CITY INCORPORATED
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Viktoria Ottosson

Det är svårt att beskriva Tim Presleys ljuduniversum: det är ett collage av oljud, popmelodier och spoken word, elgitarrer och akustiska instrument. Vid en första anblick är det kaos men så småningom framträder en logik.

Tim Presley har under de senaste åren gjort sig ett stort namn inom garage- och psychpop-världen, främst med sitt andra projekt White Fence men även genom ett hyllat samarbete med Cate Le Bon – Drinks. Le Bon är även här med som producent. 

Arrangemangen är brett panorerade på 60-talsvis, vilket ger musiken en, för nutida musik, ovanlig rumskänsla. Om White Fence präglas av ett slags storhetsvansinne är Presleys första skiva under eget namn mer minimalistisk – ljuden ligger utspridda och är tydliga fragment.

Vissa låtar kommer nära, och är till och med romantiska, även om plattan som helhet är ganska avlägsen. Presley förblir bakom en sköld. Men poängen är kanske inte att man ska lära känna honom, det är intressant i sig att bara försöka förstå den här musiken.

Allt eftersom skivan sätter sig i huvudet blir den begripligare. Det är en skiva som, i all sin obegriplighet, är värd både en andra och tredje blick.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA