x
Survive: RR7349

Survive
RR7349

Ren 80-talsporr av Stranger Things-kompositörer

GAFFA

Album / Relapse Records
Utgivning D. 2016.09.20
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Tajmingen kunde inte vara bättre för experimentella synthkvartetten Survive att släppa sin artikelnummertitulerade uppföljare RR7349. För om du, med rätta, har bingat Netflix-serien Stranger Things så har du redan fallit pladask för det tidsperfekta soundtracket. I sådana fall är den här skivan redan halvsåld till dig, det är nämligen två av gruppens medlemmar (Kyle Dixon och Michael Stein) som komponerat musiken till den 80-talsosande TV-serien och RR7349 ljuder inte långt därifrån.

Det är svårt att inte bli lite tårögd av att höra det kusliga atmosfäriska öppningsspåret A.H.B. som så fantastiskt fångat soundet hos en italiensk skräckis från tidigt 80-tal. Det är inte konstigt att Survive ligger på samma label som Zombi, en annan grupp inspirerad av John Carpenter och Goblin.

Med interdimensionella pulseringar och majestätiska analoga synthar är RR7349 ren 80-talsporr. Svagheten ligger i att detta nio spår långa instrumentala album saknar en förankring. För även om influenserna är tydliga så är inte visionen det. Fast vad gör det när det låter som att man svävar genom en neonrymd eller springer genom ett postapokalyptiskt New York.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA