x
Angelina Pavanelli: Vi Kommer Aldrig Bli Av

Angelina Pavanelli
Vi Kommer Aldrig Bli Av

En inblick i det ungdomligt sköra

GAFFA

EP / Egenutgiven
Utgivning D. 2016.09.01
Recenserad av
Elsa Kinnerfors

Den tonårsosande meningen ”Du sa skriv en låt om mig, jag behöver känna mig speciell” inleder Pavanellis debut och fångar från första stund. Inte nödvändigtvis för att hennes röst är fängslande, för det är den, utan mer för att det darrar till om man någon gång behövt be om att få känna sig speciell.

Samtliga låtar är skrivna till ett du, i sann singer-songwriter-anda, och ibland låter allt likadant men det kommer hon undan med, tack vare rösten. Det är en röst att ta hand om, den räddar de banala ”jag sitter i mitt flickrum och tänker: tänk på mig”-texterna från att förfalla. Tack vare att hon besitter det där darret blir EP:n en inblick i det ungdomligt sköra, utan att kännas omogen.

Det som saknas är fler låtar som är på samma nivå som Speciell. De andra känns, men inte särskilt långt in. Tar hon steget längre nästa gång, varierar sig både i melodi och textmässigt kan hon mycket väl vara på väg mot något stort. Om Veronica Maggio och En Drös Poeter skapade ett musikaliskt kärleksbarn skulle hon heta Angelina Pavanelli.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA